Το ATMOS της Scanstrut αναδείχθηκε ως ένα από τα Top Products του 2024

Το ATMOS της Scanstrut αναδείχθηκε ως ένα από τα Top Products του 2024, από το Boating Industry! 

 

Προκειμένου τα προϊόντα της Scanstrut να είναι επιλέξιμα για αυτό το βραβείο, έπρεπε να έχουν εισαχθεί ή να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά από τον Ιανουάριο του 2023. 

"Το ATMOS αντιπροσωπεύει μια αλλαγή η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις marine αντλίες αέρα" - Boating Industry Top Products 2024, τεύχος Μαΐου 2024. 

Η Scanstrut έπρεπε να διαφοροποιηθεί από μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων, σχετικά με τον αντίκτυπό της στον κλάδο, τις καινοτομίες και τον τρόπο με τον οποίο προήγαγε την κατηγορία προϊόντων και δημιούργησε ένα νέο δικό της τμήμα.

Περισσότερα

Η TWIN DISC, INC. υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της KATSA OY

Η Twin Disc, Inc. (NASDAQ: TWIN), προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Katsa Oy ("Katsa"), ενός κορυφαίου Ευρωπαίου κατασκευαστή εξαρτημάτων μετάδοσης ισχύος και κιβωτίων ταχυτήτων υψηλής ποιότητας, σε μια συμφωνία που η αξία της θα ανέλθει σε 21 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια). 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2024, υπό την επιφύλαξη των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Katsa, που ιδρύθηκε το 1955 και εδρεύει στο Τάμπερε της Φινλανδίας, σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος, ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις για τις βιομηχανικές και ναυτιλιακές αγορές, για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η εξαγορά της Katsa Oy θα διευρύνει την παγκόσμια εμβέλεια της Twin Disc μέσω της περαιτέρω επέκτασης στις αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα θα προσθέσει συμπληρωματικά προϊόντα για την αύξηση των προσφορών στον βιομηχανικό, ναυτιλιακό και υβριδικό/ηλεκτροκίνητο χώρο.


Στρατηγική προσαρμογή της Katsa με Twin Disc:

 

 • Επιτρέπει την επέκταση σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας παράλληλα άφθονες ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων μέσω της υφιστάμενης πελατειακής βάσης
 • Το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Twin Disc θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων της Katsa εκτός των σημερινών αγορών της
 • Διαφοροποιεί και ενισχύει τις προσφορές στη σειρά βιομηχανικών προϊόντων της Twin Disc, προσθέτοντας επίσης νέο περιεχόμενο για υβριδικές εφαρμογές και εφαρμογές ηλεκτροκίνησης
 • Δημιουργεί σημαντικές εμπορικές, κατασκευαστικές και αγοραστικές συνέργειες, οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή εντός 24 μηνών.

"Η Katsa Oy είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση με σταθερή φήμη για την ποιότητα, εκτός από τις ισχυρές εσωτερικές δυνατότητες κατασκευής και μηχανικής. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της Twin Disc, αξιοποιώντας τις μακροχρόνιες σχέσεις της Katsa με κορυφαίους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές ΟΕΜ για την εισαγωγή του χαρτοφυλακίου μας σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές", δήλωσε ο John H. Batten, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Twin Disc. 

"Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Katsa στην Twin Disc και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να συνεργαστούμε για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση μας ως κορυφαίου παρόχου λύσεων υβριδικών συστημάτων και ηλεκτροκίνησης".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε σε μια άλλη γνωστή εταιρεία όπως η Twin Disc, η οποία μπορεί να προσφέρει συνέργειες και νέα προϊόντα για τη δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης για την Katsa. Ανυπομονώ να συνεχίσω να ηγούμαι της επιχείρησης Katsa μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τους πιστούς πελάτες μας για να τοποθετήσουμε την επιχείρηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία υπό το εμπορικό σήμα Twin Disc", δήλωσε ο Tomi Koskinen, CEO της Katsa Oy.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Katsa πραγματοποίησε έσοδα ύψους περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να έχει αυξητική επίδραση στα κέρδη της Twin Disc κατά GAAP των ΗΠΑ εντός είκοσι τεσσάρων μηνών.

Σχετικά με την Twin Disc

Η Twin Disc, Inc. σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί εξοπλισμό μετάδοσης κίνησης για τη ναυτιλία και για βαρέως τύπου οχήματα εκτός δρόμου. Τα προσφερόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν θαλάσσια κιβώτια ταχυτήτων, κινητήρες azimuth, συστήματα επιφανείας, προπέλες, καθώς και κιβώτια ταχυτήτων power-shift, υδραυλικούς μετατροπείς ροπής, και συστήματα ελέγχου. Η Twin Disc, Inc,. πωλεί τα προϊόντα της σε πελάτες κυρίως στις αγορές σκαφών αναψυχής, εμπορικών και στρατιωτικών θαλάσσιων μεταφορών. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της, σε εγχώριους και ξένους πελάτες πραγματοποιούνται μέσω άμεσων πωλήσεων και δικτύου διανομέων. 

Σχετικά με την Katsa Oy

Η Katsa σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος που είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Για τους τελικούς χρήστες, η Katsa παρέχει υπηρεσίες μοντελοποίησης, εκσυγχρονισμού, επισκευής και συντήρησης κιβωτίων ταχυτήτων, καθώς και ανταλλακτικά. 

 

Περισσότερα

Παρουσίαση των νέων μοντέλων Seakeeper 10.5 και Seakeeper 14 στο boot Düsseldorf 2024

Η πρωτοπόρος στο χώρο της σταθεροποίησης σκαφών εταιρεία Seakeeper, παρουσίασε στο boot Düsseldorf 2024 τα νέα της μοντέλα Seakeeper 10.5 και Seakeeper 14.

 

Το Seakeeper 10.5 σηματοδοτεί μια καθοριστική πρόοδο στην προσπάθειά μας να παρέχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σταθεροποίηση στο μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό σε ισχύ πακέτο. Προσφέροντας 50% περισσότερη γυροσκοπική ισχύ ανά κυβική ίντσα από το Seakeeper 9, είναι ιδανικό για σκάφη ~50-62ft.

Το Seakeeper 14 γεφυρώνει ένα σημαντικό κενό στην τρέχουσα σειρά μοντέλων μεταξύ του Seakeeper 9 και του Seakeeper 18 με καινοτόμο σχεδιασμό, και είναι 43% μικρότερο και 33% ελαφρύτερο από το Seakeeper 18, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για σκάφη ~55-68ft

Μάθετε περισσότερα για όλα τα μοντέλα της Seakeeper εδώ:
💻 https://motocraft.gr/el/brands/seakeeper
📧 motocraft@motocraft.gr
📞 210 98 88 288

 

Περισσότερα

Νέα και αναβαθμισμένη σειρά κινητήρων trolling της Minn Kota

Η νέα σειρά κινητήρων trolling της Minn Kota έχει επανασχεδιαστεί για να βοηθήσει τους ψαράδες να αξιοποιήσουν περισσότερο το χρόνο τους στο νερό - Επιπλέον, περιλαμβάνουν την νέα ισχυρή πλατφόρμα τεχνολογίας χωρίς ψήκτρες, QUEST.

 

 

RACINE, Wis. (JUN 26, 2023) – Από το 1934, η Minn Kota είναι γνωστή για την ανάπτυξη πραγματικών χαρακτηριστικών που βοηθούν τους ψαράδες να εξερευνήσουν νέα νερά, να πάνε πιο μακριά και να πιάσουν περισσότερα ψάρια. Οι καλύτεροι κινητήρες ψαρέματος (trolling) μόλις έγιναν ακόμα καλύτεροι με την πλήρη ανανέωση της σειράς από την Minn Kota και την εισαγωγή της τεχνολογίας QUEST. Οι νέοι και αναβαθμισμένοι κινητήρες trolling Ultrex™, Ulterra®, Instinct™, Terrova®, Riptide Terrova®, PowerDrive™ και Riptide PowerDrive™ που τοποθετούνται στην πλώρη, επανέρχονται με ολοκαίνουργια εμφάνιση και ενημερωμένη τεχνολογική σουίτα γεμάτη βελτιώσεις φιλικές προς τους ψαράδες.

Εκτός από όλα τα χαρακτηριστικά πλοήγησης GPS που οι ψαράδες έχουν συνηθίσει να περιμένουν από τη Minn Kota, όπως το Spot-Lock και το Follow-the-contour, όλοι οι κινητήρες θα διαθέτουν βελτιωμένα εργαλεία ελέγχου του σκάφους για τους ψαράδες. Είτε πρόκειται για γλυκό είτε για αλμυρό νερό και ανεξάρτητα από το επίπεδο δεξιοτήτων, η επανασχεδιασμένη σειρά κινητήρων trolling της Minn Kota προσφέρει επιλογές για κάθε ψαρά που αναζητά μέγιστη αξιοπιστία και αξεπέραστη απόδοση στο νερό.Νέα χαρακτηριστικά για όλα τα Bow-Mount μοντέλα:

 

 • ΝΕΑ Ενισχυμένη σουίτα GPS, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας Drift Mode για να μπορούν οι ψαράδες να περνούν περισσότερο χρόνο για ψάρεμα και λιγότερο χρόνο για τον έλεγχο του σκάφους.
   
 1. Drift Mode: Αντιμετωπίζει το ρεύμα και τον άνεμο ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα και την κατεύθυνση για να διατηρήσει το σκάφος σε πραγματική drift πορεία, εξαλείφοντας την ανάγκη για σχοινιά ή anchor paddles σε ρηχά νερά
 2. Βελτιωμένη λειτουργία Follow-the-Contour: επιτρέπει την καλύτερη ενσωμάτωση του LakeMaster και του CoastMaster για να παραμείνετε στην επιθυμητή πορεία.
 3. Λειτουργία Dodge: σας επιτρέπει να εγκαταλείψετε γρήγορα τη λειτουργία αυτόματης πλοήγησης για να κατευθυνθείτε χειροκίνητα μέσα από κύματα και γύρω από κατασκευές και στη συνέχεια να συνεχίσετε την πλοήγηση σας.
   
 • Out of the Box σύνδεση με την Humminbird μέσω του δικτύου One-Boat Network, περιλαμβάνοντας όλους τους απαραίτητους προσαρμογείς που απαιτούνται για τη δικτύωση, χωρίς πρόσθετη ανάγκη για ρύθμιση.
 • Μία εφαρμογή για τα πάντα - η εφαρμογή One-Boat Network μπορεί να ελέγχει τα πάντα στο σκάφος, από τη μηχανή ψαρέματος και τις άγκυρες ρηχών υδάτων μέχρι τα βυθόμετρα της Humminbird.
 • Το βελτιωμένο ενσωματωμένο σόναρ 2D με Dual Spectrum CHIRP προσθέτει απαράμιλλη ευκρίνεια του σόναρ της Humminbird σε κάθε μηχανή Minn Kota 

Τεχνολογία Minn Kota QUEST Brushless (χωρίς ψήκτρες)


Οι κινητήρες με τεχνολογία QUEST μπορεί να μοιάζουν με μερικά από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα μοντέλα της Minn Kota, αλλά έχουν επανασχεδιαστεί εντελώς από την αρχή για να αντιμετωπίζουν τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα. Οι κινητήρες QUEST διαθέτουν διπλή κάτω μονάδα χωρίς ψήκτρες 24 ή 36 βολτ, αναβαθμισμένο άξονα εμπλουτισμένο με ανθρακονήματα, ενισχυμένα στηρίγματα και σημεία περιστροφής. Διαθέτοντας 30% μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας και έως και 50% μεγαλύτερη ροπή*, αυτοί οι κινητήρες είναι κατασκευασμένοι για τους πιο απαιτητικούς, βοηθώντας τους να βγουν νωρίτερα, να μείνουν περισσότερο στο νερό και να ψαρέψουν με άνεμο, κύματα και ρεύματα που άλλοι δεν μπορούν.

Οι κινητήρες Minn Kota Ultrex, Ulterra, Instinct, Terrova και Riptide Terrova θα είναι πλέον διαθέσιμοι με τεχνολογία QUEST. Με διαθέσιμα μήκη άξονα έως και 100", οι κινητήρες QUEST των Riptide Terrova και Instinct κατασκευάστηκαν για να αντιμετωπίσουν τα πιο σκληρά περιβάλλοντα σε μεγαλύτερα σκάφη από ποτέ άλλοτε.

Με βελτιωμένα και αναβαθμισμένα εξαρτήματα, όπως βάσεις, βραχίονες, άξονες και σημεία περιστροφής, οι νέοι κινητήρες της Minn Kota είναι κατασκευασμένοι για να αντέχουν στα πιο σκληρά περιβάλλοντα. Οι κινητήρες QUEST περιλαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο συγκρότημα υποβοήθησης ανύψωσης για εύκολη τοποθέτηση και ανάπτυξη, άξονες από ανθρακονήματα με αυξημένα μήκη, Auto Park για αυτόματη στροφή του κινητήρα κατά την τοποθέτηση, νέες προπέλες για να κόβουν τη βαριά βλάστηση διατηρώντας την μέγιστη ισχύ και λιγότερα κινούμενα μέρη για να αποφεύγεται η περιττή φθορά κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

 

 

Νέα χαρακτηριστικά για τα μοντέλα QUEST:

 

 • Διπλό μοτέρ χωρίς ψήκτρες 24 ή 36-volt με έως και 30% μεγαλύτερο χρόνο λειτουργίας και 50% μεγαλύτερη ροπή*
   
 1. Έως και 30% περισσότερος χρόνος λειτουργίας με μία μόνο φόρτιση σας προσφέρει περισσότερο χρόνο στο νερό
 2. Έως και 50% μεγαλύτερη ροπή για ακριβέστερο έλεγχο σε άνεμο και κύματα
   
 • Επανασχεδιασμένο και αναβαθμισμένο στήριγμα για να φιλοξενήσει την πρόσθετη ώθηση και ροπή της κάτω μονάδας
 • Άξονας εμπλουτισμένος με ανθρακονήματα για αυξημένη ανθεκτικότητα, διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία για την προστασία της πλώρης του σκάφους
 • Κορυφαία απόδοση και αποδοτικότητα από τις ανανεωμένες προπέλες που μεγιστοποιούν τη ροπή σε όλο το εύρος ταχυτήτων
 • Νέο σύστημα ανύψωσης για να είναι εύκολη η τοποθέτηση του κινητήρα μέσα και έξω από το νερό (συγκεκριμένα μοντέλα)
 • Real-Time σύστημα παρακολούθησης μπαταρίας που σας επιτρέπει να γνωρίζεται το χρόνο μέχρι να αδειάσουν σε μια δεδομένη ρύθμιση ταχύτητας και σας προτρέπει να μπείτε σε οικολογική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας όταν οι μπαταρίες φτάσουν στο 20% φόρτισης
 • Καμία απώλεια ισχύος: σταθερή ισχύς καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς πτώση της απόδοσης του μοτέρ καθώς η τάση της μπαταρίας μειώνεται κατά τη διάρκεια τουψαρέματος
 • Ρυθμιζόμενο κουμπί One-Boat Network: προσαρμόσιμες προεπιλογές που περιλαμβάνουν την απόθεση και την ανάπτυξη για ρηχά νερά, τη σήμανση ενός σημείου πορείας ή την ενεργοποίηση του αυτόματου πιλότου
 • Διαθεσιμότητα τεχνολογίας QUEST: Ultrex, Ulterra, Instinct, Terrova, Riptide Terrova
   

*Σε σύγκριση με μοτέρ 24 βολτ με καρβουνάκια όταν λειτουργεί στη μέγιστη ρύθμιση ταχύτητας

 

Αρχικά δημοσιεύτηκε στο https://minnkota.johnsonoutdoors.com/

Περισσότερα

2023 Year in Review MOTOCRAFT

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Το 2023 ήταν μια χρονιά γεμάτη προκλήσεις, σημαντικά γεγονότα και εξαιρετικά επιτεύγματα για τη MOTOCRAFT και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα μικρό απόσπασμα από αυτά.


Απρίλιος | Συνέδριο Αντιπροσώπων


Στις αρχές Απριλίου υποδεχτήκαμε τους συνεργάτες μας για να συζητήσουμε μαζί τους τις προκλήσεις της αγοράς και πως μπορεί η MOTOCRAFT με καινοτόμα προϊόντα και υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία να βοηθήσει το δίκτυο συνεργατών μας να ξεχωρίζει και να είναι ανταγωνιστικό. Επιπλέον, στο συνέδριο συμμετείχε η Microsoft και η Wordline, με άκρως ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών.

Μάιος | DEFEA 2023


Η συμμετοχή μας στη DEFEA 2023 αποτέλεσε ένα ακόμα βήμα προς την ενίσχυση της παρουσίας μας στον κλάδο της άμυνας και της ασφάλειας. Με ολοκληρωμένη παρουσία, παρουσιάσαμε διάφορα προϊόντα τα οποία προορίζονται για Έλληνες κατασκευαστές αμυντικών προϊόντων.

Ιούλιος | Αριστοτέλης Ζέης 1932-2023


Με μεγάλη λύπη αποχαιρετήσαμε τον ιδρυτή της Lambro Marine, Αριστοτέλη Ζέη, ο οποίος διέδωσε στην Ελλάδα και το εξωτερικό σκάφη απαράμιλλης ποιότητας, σχεδίασης και πλεύσης

Αύγουστος | 60 χρόνια συνεργασίας με τη Mercury


Η συμπλήρωση 60 ετών συνεργασίας με τη Mercury αντιπροσωπεύει μια ιστορία βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και την συνεργασία. Η διαρκής ανάπτυξη και εξέλιξη της συνεργασίας μας δεν έχει επιτευχθεί μόνο μέσα από την παροχή κορυφαίων προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και μέσω της δέσμευσής μας σε κοινές αξίες και στόχους. Η επέτειος αυτή αποτελεί σημαντικό στιγμιότυπο που υπενθυμίζει τη σημασία της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης!

Σεπτέμβριος | Ανάληψη Αντιπροσωπείας Twin Disc


Η ανάληψη της αντιπροσωπείας των Twin Disc, Arneson, Rolla και Technodrive, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τη διεύρυνση του φάσματος των προϊόντων και των υπηρεσιών μας καθώς και της ενίσχυσης της παρουσίας μας στην αγορά γενικότερα. Η στρατηγική αυτή συνεργασία, μας επιτρέπει να προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις στους πελάτες μας.

Νοέμβριος | Σεμινάριο CZone


Το εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα συστήματα digital switching της CZone, που ανήκει στο Navico Group, έγινε με στόχο να προσφέρει τις γνώσεις και τη μεθοδολογία εγκατάστασης, παραμετροποίησης και troubleshooting, του διαδεδομένου αυτού συστήματος digital switching.

Δεκέμβριος | Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών


Στην πρόσφατη συμμετοχή μας στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών παρουσιάσαμε την πλήρη γκάμα των προϊόντων και των κατηγοριών που προσφέρουμε, όπως πρόωσης και μετάδοσης ισχύος, παραγωγή και διαχείριση ενέργειας, σταθεροποίησης και πληθώρα ναυτιλιακού εξοπλισμού. Τέλος, παρουσιάσαμε και το θρυλικό μοντέλο 170 Montauk της Boston Whaler.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με το να επιλέξουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας το 2023 και είμαστε ευγνώμονες για την πολυετή στήριξή σας και την ευκαιρία να μοιραστούμε μαζί σας το πάθος μας για τη θάλασσα!

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν δύναμη και ώθηση να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας και περιμένουμε με ανυπομονησία την νέα χρονιά, στην οποία υποσχόμαστε πως θα έχουμε νέες ενδιαφέρουσες εκπλήξεις και καινοτομίες που θα κάνουν τη συνεργασία μας ακόμα πιο ισχυρή και αποδοτική!

Κλείνοντας θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως η εταιρεία μας θα παραμείνει κλειστή από 23/12/2023 έως και 07/01/2024 λόγω εορτών και ετήσιας απογραφής.Ευχόμαστε καλές γιορτές με υγεία για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Περισσότερα