Έναρξη συνεργασίας μεταξύ OXE MARINE και HUMPHREE

Η OXE Marine, η πρωτοπόρος εταιρεία που κατασκεύασε την πρώτη εξωλέμβιας diesel υψηλών επιδόσεων στον κόσμο, ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασία της με την Humphree, έναν διάσημο πάροχο συστημάτων trim και σταθεροποίησης. Η συνεργασία αυτή εισάγει τα μοντέλα interceptor «Lightning» της Humphree ως σύστημα trim και σταθεροποίησης στη σειρά αξεσουάρ της OXE Marine.

 

Τα interceptor της σειράς «Lightning» της Humphree αποτελούν το τέλειο συμπλήρωμα για τις στιβαρές και υψηλής ποιότητας εξωλέμβιες diesel της OXE Marine, ενισχύοντας την απόδοση του σκάφους και επιτρέποντας περαιτέρω βελτιώσεις στην αποδοτικότητα των καυσίμων. Οι συμπαγείς, ανθεκτικές μονάδες διαθέτουν ρυθμιζόμενα πτερύγια που εκτείνονται κάθετα στο νερό, επιτρέποντας γρήγορες και ακριβείς ρυθμίσεις. Αυτός ο σχεδιασμός ελαχιστοποιεί την αντίσταση του νερού, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση καυσίμου και στη μείωση των εκπομπών CO₂. Τα interceptor της σειράς Humphree Lightning ενισχύουν τη σταθερότητα του σκάφους, βοηθόντας το να πλανάρει πιο γρήγορα, μειώνοντας την κλίση και την κύλιση, και εξασφαλίζοντας μια πιο ομαλή και ασφαλή εμπειρία για το πλήρωμα και τους επιβάτες. Συμβατά με την πλήρη γκάμα προϊόντων OXE Marine, τα συστήματα της σειράς Humphree Lightning μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν εκ των υστέρων σε υπάρχουσες εγκαταστάσεις ή να προστεθούν σε νέες.

«Αυτή η συνεργασία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της OXE Marine για την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στους τελικούς πελάτες μας και προσθέτει στην υπάρχουσα γκάμα θαλάσσιων αξεσουάρ μας» δήλωσεο Mirel Bikic, Parts & Accessories Manager της OXE Marine.

Ανυπομονούμε να συμβάλουμε και να βελτιώσουμε περαιτέρω την αποδοτικότητα καυσίμου μιας εγκατάστασης OXE Marine, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τα οφέλη της αυξημένης ταχύτητας, της βελτιωμένης σταθερότητας και άνεσης και των μειωμένων περιβαλλοντικών επιπτώσεων», ανέφερε ο Henrik Hartman, Business Development Commercial της Humphree.

Η συνεργασία μεταξύ της OXE Marine και της Humphree πρόκειται να ενισχύσει τη θέση της OXE Marine ως καινοτόμου εταιρείας στη ναυτιλιακή βιομηχανία, παρέχοντας στους πελάτες και τους κατασκευαστές σκαφών λύσεις που βελτιώνουν την αποδοτικότητα των καυσίμων και την απόδοση.

Στη MOTOCRAFT AE είμαστε υπερήφανοι αντιπρόσωποι των εξωλέμβιων κινητήρων ΟΧΕ diesel και των συστημάτων trim και σταθεροποίησης Humphree Lightning. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές εγκαταστάσεις και των δύο προϊόντων σε διάφορους τύπους σκαφών,  και είμαστε σίγουροι για την επιτυχία αυτής της συνεργασίας.

Περισσότερα

80η επέτειος της D-Day και ο ρόλος της TWIN DISC

Καθώς τιμούμε την 80ή επέτειο της Απόβασης στην Νορμανδία, αναλογιζόμαστε τις κομβικές στιγμές που διαμόρφωσαν την ιστορία και την κρίσιμη σημασία τους στην εξέλιξή μας.

 

 

Τα λόγια των ηγετών των συμμάχων προς τα στρατεύματα της ελευθερίας το 1944 παραμένουν σήμερα τόσο επίκαιρα όσο και τότε:  «...Η εξάλειψη της ... τυραννίας επί των καταπιεσμένων λαών... η ασφάλεια σε έναν ελεύθερο κόσμο.....οι ελπίδες και οι προσευχές των ανθρώπων που αγαπούν την ελευθερία πορεύονται μαζί σας...».

Η D-Day, στις 6 Ιουνίου 1944, σηματοδότησε το σημείο καμπής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στο παρασκήνιο αυτής της τεράστιας προσπάθειας των συμμαχικών ενωμένων εθνών υπήρχε λεπτομερής σχεδιασμός καθώς και προηγμένος εξοπλισμός και μηχανήματα.

Η TWIN DISC ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές αυτού του ιστορικού γεγονότος, παρέχοντας την απαραίτητη τεχνολογία που ήταν κρίσιμη για την επιτυχία της συμμαχικής εισβολής. 

Τα συστήματα μετάδοσης της TWIN DISC που χρησιμοποιήθηκαν σε αποβατικά σκάφη και σκάφη που μετέφεραν στρατεύματα, οχήματα και προμήθειες στις παραλίες της Νορμανδίας εξασφάλιζαν τις επιχειρησιακές πτυχές της αποστολής. 

Η κληρονομιά της συμμετοχής της TWIN DISC στην D-Day εκτείνεται πέρα από αυτό το μεμονωμένο γεγονός. Οι συνεχείς καινοτομίες τους στα συστήματα μετάδοσης κίνησης και πρόωσης έχουν θέσει πρότυπα στον κλάδο, ενισχύοντας τη φήμη της TWIN DISC για την αξιοπιστία και την απόδοση των προϊόντων της. Καθώς τιμούμε αυτό το ορόσημο, γιορτάζουμε επίσης τον διαρκή αντίκτυπο αυτών των συνεισφορών.

Περισσότερα

Το ATMOS της Scanstrut αναδείχθηκε ως ένα από τα Top Products του 2024

Το ATMOS της Scanstrut αναδείχθηκε ως ένα από τα Top Products του 2024, από το Boating Industry! 

 

Προκειμένου τα προϊόντα της Scanstrut να είναι επιλέξιμα για αυτό το βραβείο, έπρεπε να έχουν εισαχθεί ή να έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά από τον Ιανουάριο του 2023. 

"Το ATMOS αντιπροσωπεύει μια αλλαγή η οποία αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις marine αντλίες αέρα" - Boating Industry Top Products 2024, τεύχος Μαΐου 2024. 

Η Scanstrut έπρεπε να διαφοροποιηθεί από μια μεγάλη ομάδα συμμετεχόντων, σχετικά με τον αντίκτυπό της στον κλάδο, τις καινοτομίες και τον τρόπο με τον οποίο προήγαγε την κατηγορία προϊόντων και δημιούργησε ένα νέο δικό της τμήμα.

Περισσότερα

Η TWIN DISC, INC. υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της KATSA OY

Η Twin Disc, Inc. (NASDAQ: TWIN), προχώρησε σε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της Katsa Oy ("Katsa"), ενός κορυφαίου Ευρωπαίου κατασκευαστή εξαρτημάτων μετάδοσης ισχύος και κιβωτίων ταχυτήτων υψηλής ποιότητας, σε μια συμφωνία που η αξία της θα ανέλθει σε 21 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 23 εκατομμύρια δολάρια). 

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του ημερολογιακού έτους 2024, υπό την επιφύλαξη των συνήθων προϋποθέσεων ολοκλήρωσης, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Katsa, που ιδρύθηκε το 1955 και εδρεύει στο Τάμπερε της Φινλανδίας, σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος, ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να ανταποκρίνονται σε υψηλές απαιτήσεις για τις βιομηχανικές και ναυτιλιακές αγορές, για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

Η εξαγορά της Katsa Oy θα διευρύνει την παγκόσμια εμβέλεια της Twin Disc μέσω της περαιτέρω επέκτασης στις αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ παράλληλα θα προσθέσει συμπληρωματικά προϊόντα για την αύξηση των προσφορών στον βιομηχανικό, ναυτιλιακό και υβριδικό/ηλεκτροκίνητο χώρο.


Στρατηγική προσαρμογή της Katsa με Twin Disc:

 

  • Επιτρέπει την επέκταση σε νέες ευρωπαϊκές αγορές, δημιουργώντας παράλληλα άφθονες ευκαιρίες διασταυρούμενων πωλήσεων μέσω της υφιστάμενης πελατειακής βάσης
  • Το παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Twin Disc θα επιτρέψει την αύξηση των πωλήσεων της Katsa εκτός των σημερινών αγορών της
  • Διαφοροποιεί και ενισχύει τις προσφορές στη σειρά βιομηχανικών προϊόντων της Twin Disc, προσθέτοντας επίσης νέο περιεχόμενο για υβριδικές εφαρμογές και εφαρμογές ηλεκτροκίνησης
  • Δημιουργεί σημαντικές εμπορικές, κατασκευαστικές και αγοραστικές συνέργειες, οι οποίες αναμένεται να αποφέρουν αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή εντός 24 μηνών.

"Η Katsa Oy είναι μια καθιερωμένη επιχείρηση με σταθερή φήμη για την ποιότητα, εκτός από τις ισχυρές εσωτερικές δυνατότητες κατασκευής και μηχανικής. Η εξαγορά αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της Twin Disc, αξιοποιώντας τις μακροχρόνιες σχέσεις της Katsa με κορυφαίους ευρωπαϊκούς κατασκευαστές ΟΕΜ για την εισαγωγή του χαρτοφυλακίου μας σε νέες, αναπτυσσόμενες αγορές", δήλωσε ο John H. Batten, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Twin Disc. 

"Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε την ομάδα της Katsa στην Twin Disc και είμαστε σίγουροι για την ικανότητά μας να συνεργαστούμε για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, εδραιώνοντας παράλληλα τη θέση μας ως κορυφαίου παρόχου λύσεων υβριδικών συστημάτων και ηλεκτροκίνησης".

"Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ενταχθούμε σε μια άλλη γνωστή εταιρεία όπως η Twin Disc, η οποία μπορεί να προσφέρει συνέργειες και νέα προϊόντα για τη δημιουργία νέων ευκαιριών ανάπτυξης για την Katsa. Ανυπομονώ να συνεχίσω να ηγούμαι της επιχείρησης Katsa μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και να διευρύνουμε τη συνεργασία μας με τους πιστούς πελάτες μας για να τοποθετήσουμε την επιχείρηση για μακροπρόθεσμη επιτυχία υπό το εμπορικό σήμα Twin Disc", δήλωσε ο Tomi Koskinen, CEO της Katsa Oy.

Για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Katsa πραγματοποίησε έσοδα ύψους περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ. Η εξαγορά αναμένεται να έχει αυξητική επίδραση στα κέρδη της Twin Disc κατά GAAP των ΗΠΑ εντός είκοσι τεσσάρων μηνών.

Σχετικά με την Twin Disc

Η Twin Disc, Inc. σχεδιάζει, κατασκευάζει και πωλεί εξοπλισμό μετάδοσης κίνησης για τη ναυτιλία και για βαρέως τύπου οχήματα εκτός δρόμου. Τα προσφερόμενα προϊόντα περιλαμβάνουν θαλάσσια κιβώτια ταχυτήτων, κινητήρες azimuth, συστήματα επιφανείας, προπέλες, καθώς και κιβώτια ταχυτήτων power-shift, υδραυλικούς μετατροπείς ροπής, και συστήματα ελέγχου. Η Twin Disc, Inc,. πωλεί τα προϊόντα της σε πελάτες κυρίως στις αγορές σκαφών αναψυχής, εμπορικών και στρατιωτικών θαλάσσιων μεταφορών. Οι παγκόσμιες πωλήσεις της, σε εγχώριους και ξένους πελάτες πραγματοποιούνται μέσω άμεσων πωλήσεων και δικτύου διανομέων. 

Σχετικά με την Katsa Oy

Η Katsa σχεδιάζει και κατασκευάζει κιβώτια ταχυτήτων και εξαρτήματα μετάδοσης ισχύος που είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις του πελάτη. Για τους τελικούς χρήστες, η Katsa παρέχει υπηρεσίες μοντελοποίησης, εκσυγχρονισμού, επισκευής και συντήρησης κιβωτίων ταχυτήτων, καθώς και ανταλλακτικά. 

 

Περισσότερα

Παρουσίαση των νέων μοντέλων Seakeeper 10.5 και Seakeeper 14 στο boot Düsseldorf 2024

Η πρωτοπόρος στο χώρο της σταθεροποίησης σκαφών εταιρεία Seakeeper, παρουσίασε στο boot Düsseldorf 2024 τα νέα της μοντέλα Seakeeper 10.5 και Seakeeper 14.

 

Το Seakeeper 10.5 σηματοδοτεί μια καθοριστική πρόοδο στην προσπάθειά μας να παρέχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή σταθεροποίηση στο μικρότερο, ελαφρύτερο και πιο αποδοτικό σε ισχύ πακέτο. Προσφέροντας 50% περισσότερη γυροσκοπική ισχύ ανά κυβική ίντσα από το Seakeeper 9, είναι ιδανικό για σκάφη ~50-62ft.

Το Seakeeper 14 γεφυρώνει ένα σημαντικό κενό στην τρέχουσα σειρά μοντέλων μεταξύ του Seakeeper 9 και του Seakeeper 18 με καινοτόμο σχεδιασμό, και είναι 43% μικρότερο και 33% ελαφρύτερο από το Seakeeper 18, αποτελεί μια ιδανική επιλογή για σκάφη ~55-68ft

Μάθετε περισσότερα για όλα τα μοντέλα της Seakeeper εδώ:
💻 https://motocraft.gr/el/brands/seakeeper
📧 motocraft@motocraft.gr
📞 210 98 88 288

 

Περισσότερα