ROLLA PROPELLERS

Από το 1963, το όνομα Rolla είναι συνώνυμο με τις υψηλότερης ποιότητας, πιο αποδοτικές προπέλες στον κόσμο. Αυτό που ξεκίνησε με τον Philip Rolla να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ατομικά προπέλες που κέρδισαν σε αγώνες, έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην τεχνολογία προπελών για σκάφη αναψυχής και εμπορικά σκάφη υψηλών επιδόσεων, καθώς και για στρατιωτικά σκάφη.


Εμπειρία εμπλουτισμένη με επιστήμη

Αφού κέρδισε όλες τις μεγάλες διεθνείς κατηγορίες αγώνων κατά τη διάρκεια δύο δεκαετιών, ο Phillip Rolla ίδρυσε επίσημα την Rolla SP Propellers το 1983 για να επικεντρωθεί στο να μεταφέρει την εμπειρία και την τεχνογνωσία που κέρδισε σε αγώνες σε μια ευρύτερη αγορά.

Το 2004 η Rolla εντάχθηκε στην οικογένεια της Twin Disc. Η Twin Disc προσφέρει στους σχεδιαστές και κατασκευαστές σκαφών, στους κατασκευαστές κινητήρων και στους ιδιοκτήτες και χειριστές σκαφών μία τεράστια γκάμα προϊόντων για την ικανοποίηση όλων των αναγκών τους σε θέματα πρόωσης.

Σήμερα, η Rolla προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για κάθε πτυχή του σχεδιασμού, της κατασκευής και της εφαρμογής της προπέλας, από την πλήρη υδροδυναμική ανάλυση και τις δυνατότητες μηχανικής μέχρι την ανάλυση της γάστρας με υπολογιστική ρευστοδυναμική (CFD) και τις θαλάσσιες δοκιμές.

Λόγω της ασύγκριτης εμπειρίας της στον σχεδιασμό και την εφαρμογή, η Rolla διαθέτει μια εκτεταμένη ιδιόκτητη βάση δεδομένων με προφίλ επιδόσεων προπελών. Αυτές οι ανεκτίμητες πληροφορίες εξαλείφουν ένα μεγάλο μέρος της προσέγγισης trial and error που απαιτείται από άλλους κατασκευαστές, εξοικονομώντας έτσι κόστος και χρόνο ανάπτυξης και εξασφαλίζοντάς σας ταυτόχρονα την καλύτερη δυνατή απόδοση της προπέλας.Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη

Όλα τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και παράγονται στο εσωτερικό της εταιρείας, επιτρέποντας στη Rolla να διατηρεί τον αυστηρό έλεγχο κάθε διαδικασίας, σε κάθε βήμα. Η φιλοσοφία ήταν πάντα να διατηρούμε τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους και να τους εξοπλίζουμε με τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες και εξοπλισμό.

Για κάθε εφαρμογή, η προπέλα έχει ειδικό σχεδιασμό και πρότυπο. Όλοι οι κώδικες σχεδιασμού είναι ιδιόκτητοι και αναπτύσσονται από το προσωπικό στο εσωτερικό της εταιρείας. Οι προπέλες μπορούν να σχεδιαστούν για να πληρούν οποιοδήποτε νηολόγιο ταξινόμησης, συμπεριλαμβανομένων των Lloyd's Register, ABS, RINA και άλλων.

Όλες οι προπέλες της Rolla είναι δυναμικά ισορροπημένες και γεωμετρικά σύμφωνες με την κατηγορία "S" των προτύπων ISO 484/2. Για κάθε προπέλα μπορεί να παρασχεθεί πλήρης έκθεση υπολογιστικής μηχανής μέτρησης (CMM) για τους σκοπούς του νηολογίου.


Πλήρως βυθιζόμενες προπέλες Rolla

Προπέλες NiBrAl σε διαμέτρους από 24" έως 75", με εύρος ισχύος από 500-4000 hp


Το ιδιόκτητο λογισμικό που έχει αναπτύξει η Rolla, βασισμένο στη μέθοδο panel, χρησιμοποιείται για το σχεδιασμό των πλήρως βυθισμένων προπελών. Αυτό το λογισμικό αναλύει όλα τα πιθανά σχήματα και τις εισόδους, συμπεριλαμβανομένης της διαμέτρου, του αριθμού των πτερυγίων, της "λοξότητας", της κλίσης και άλλων στοιχείων, για να καθορίσει τον καλύτερο δυνατό σχεδιασμό για την εφαρμογή.

Ένας διαφορετικός κώδικας CFD, σχεδιασμένος από την Rolla, χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τη λεπτομερή ρύθμιση του φορτίου της προπέλας και τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων σπηλαίωσης ή ροής.Προπέλες επιφανείας Rolla

Προπέλες από ανοξείδωτο χάλυβα σε διαμέτρους από 16" έως 32", με εύρος ισχύος από 250-1400 hp

Προπέλες NiBrAl σε διαμέτρους από 28" έως 65", με εύρος ισχύος από 600-5500 hp

Το ιδιόκτητο λογισμικό CFD μαζί με αμέτρητες δοκιμές σε σήραγγες και χιλιάδες επιτυχημένες εφαρμογές, παρέχουν στη Rolla μια απαράμιλλη τεχνολογική βάση δεδομένων για τη χρήση της στο σχεδιασμό και την εφαρμογή των προπελών επιφανειακής διάτρησης. Εξετάζουμε τις πλευρικές, κάθετες και οριζόντιες ωθήσεις σε συνδυασμό με διαφορετικές επιλογές διαμέτρου και βήματος για να καθορίσουμε τη βέλτιστη προπέλα για κάθε εφαρμογή επιφανειακής διάτρησης.