Η ιστορία μας


Το πάθος για τη θάλασσα και η Lambro Marine


O Αριστοτέλης Ζέης, ένας δραστήριος και ανήσυχος επιχειρηματίας, γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα και έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μοτοσικλέτας, επιτυγχάνοντας την εκπροσώπηση του οίκου Innocenti – Lambretta, κατασκευαστή των δημοφιλών scooters. Πριν φθάσει τα 30 του έτη, εγκαινιάζει την πρώτη έκθεση scooters στην γωνία των οδών Μάρνη και Αβέρωφ. Η επιχειρηματική του επιτυχία, έρχεται γρήγορα και οι υψηλές πωλήσεις τον καθιστούν ανερχόμενο επιχειρηματία στον κλάδο.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1960, ένα ταξίδι στη βόρεια Ιταλία, και μια βόλτα με ένα ξύλινο ιταλικό ταχύπλοο αποτέλεσαν το έναυσμα για τη ιδέα της δημιουργίας στην Ελλάδα ενός ναυπηγείου. Έτσι, μετά την επιτυχημένη πορεία του στο χώρο των μοτοσυκλετών, στρέφεται στην θάλασσα, ακολουθώντας ένα όνειρο χρόνων και υλοποιώντας μια ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή εκείνη, ιδρύοντας το ναυπηγείο Lambro Marine.

Παρακολουθεί με αφοσίωση τις εξελίξεις της διεθνούς ναυπηγικής βιομηχανίας. Ταξιδεύει συχνά και μελετά μεθόδους παραγωγής, υλικά και εξοπλισμό για τα νέα σκάφη. Συνάπτει σχέσεις με άξιους συνεργάτες και μεγάλους προμηθευτές. Ένας από αυτούς, στο Wisconsin των ΗΠΑ, θα είναι και ο Carl Kiekhaefer, ο ιδιοφυής ιδρυτής του κολοσσού Mercury Marine. H Lambro Marine θα είναι το ναυπηγείο που θα εδραιώσει τους κινητήρες και τα συστήματα πρόωσης της Mercury Marine στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλο μέρος της Μεσογείου!

Η μονάδα αυτή εξέλιξε σημαντική τεχνογνωσία σε διάφορους τύπους σκαφών έως 25 μέτρα, αυξάνοντας έτσι κατακόρυφα το κύρος της Ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας με συνεχείς καινοτομίες, εξαγωγές και διακρίσεις. Στη συνέχεια ανέλαβε την αντιπροσώπευση του οίκου Mercury Marine, του πασίγνωστου κατασκευαστή ναυτικών κινητήρων και το 1961 ξεκίνησε την κατασκευή ξύλινων σκαφών υψηλής ποιότητας, πραγματοποιώντας το επιχειρηματικό του όνειρο.

Τα σκάφη της Lambro Marine μύησαν το ελληνικό κοινό στο yachting και συνέθεσαν τη ραχοκοκκαλιά του στόλου των σκαφών για τα σώματα ασφαλείας της χώρας μας. Σκάφη περιπολικά, πυροσβεστικά, αποβατικά, επιβατηγά, πλοηγίδες υπήρξαν μερικές μόνον από τις πολυάριθμες και διαφορετικές προϊοντικές κατηγορίες του ναυπηγείου.

Η Lambro Marine είχε και σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα που αφορούσε σκάφη αναψυχής, αλλά και υπηρεσιακής χρήσης για κρατικούς οργανισμούς του εξωτερικού. Ακόμα και μετά το τέλος του κεφαλαίου αυτού, η Lambro Marine παραμένει μια κληρονομιά "ειδικού βάρους" και σημασίας για την Ελλάδα, αξεπέραστη σε πολλούς τομείς μέχρι και σήμερα.


Ίδρυση της MOTOCRAFT


Έχοντας ως βάση όλη την εμπειρία και την τεχνογνωσία από τη δραστηριότητα της Lambro, το 1996 ιδρύεται η MOTOCRAFT.

Σήμερα, 27 χρόνια μετά την ίδρυση της και πάνω από μισό αιώνα μετά την πρώτη ενασχόληση της οικογένειας Ζέη με την θάλασσα, η MOTOCRAFT κατέχει ηγετική θέση στην αγορά, στον τομέα των κινητήρων, συστημάτων πρόωσης, ηλεκτρογεννητριών, ναυτιλιακών ειδών και σκαφών.

Έχοντας καλλιεργήσει ισχυρές και πολυετείς συνεργασίες με τους πλέον καθιερωμένους οίκους του εξωτερικού, η MOTOCRAFT εδραιώθηκε με την αξιοπιστία της ως συνεργάτης προτίμησης εκτός και εντός συνόρων.

Ακόμα και σήμερα, η εταιρεία διατηρεί αναλλοίωτη την πελατοκεντρική της φιλοσοφία και αμείωτη την συνεχή της προσπάθεια για πληρέστερη ενημέρωση, καλύτερη εξυπηρέτηση και αμεσότερη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της.


Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της MOTOCRAFT με εμπειρία, γνώση και αγάπη στο αντικείμενο στέκεται δίπλα στον πελάτη καθ' όλη την διαδικασία της επιλογής και αγοράς. Ακόμα περισσότερο δυναμική είναι η υποστήριξη μετά την πώληση που αποτελεί κύριο συστατικό στην ιδιοσυγκρασία των ιδρυτών της εταιρείας, ενώ συνεχείς είναι οι επενδύσεις σε εκπαίδευση και σε συστήματα για την βελτίωση των υπηρεσιών.

Η εταιρεία διαθέτει τμήμα λιανικής πώλησης, αλλά συγχρόνως ο μεγαλύτερος όγκος του πελατολογίου της αποτελείται από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες ανά την Ελλάδα, σημαντικό ενεργό "βραχίονα" της εταιρείας, τους Έλληνες κατασκευαστές σκαφών, τους εισαγωγείς, τα καταστήματα της περιφέρειας και άλλους επαγγελματίες του χώρου.
Επιπλέον η MOTOCRAFT διατηρεί πολυετής στενές συνεργασίες ως προμηθευτής με τον Ελληνικό Στρατό, το Λιμενικό Σώμα, το Πολεμικό Ναυτικό, την Πολεμική Αεροπορία και μεγάλο αρθμό κρατικών υπηρεσιών.Η έδρα της MOTOCRAFT είναι στον Άλιμο, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις με εκθεσιακό και άλλους χώρους που ξεπερνούν τα 2.900 τ.μ. σε συνολικό εμβαδόν και είναι πιστοποιημένη με DIN EN ISO 9001 2015. Παρά τις ριζικές αλλαγές και διαφοροποίηση της αγοράς τα τελευταία χρόνια η MOTOCRAFT ατενίζει την τρίτη της δεκαετία δυναμικά, με αμείωτη ενέργεια, αναλλοίωτο ήθος, προσήλωση και επαγγελματισμό. Παράλληλα φροντίζει ακόμα περισσότερο να προκύπτει μέγιστη ικανοποίηση από τα προϊόντα που διακινεί και τιμά τις μακροχρόνιες αλλά και τις νέες σχέσεις με τον κάθε πελάτη.